MENU

by • 11 maart 2015 • Geen categorieReacties (0)907

Vision Magazine publiceert interview met Anna van Tienhoven

Vision Magazine interviewde Mobilee consultant Anna van Tienhoven over ‘De verantwoordelijkheden van zelfrijdende auto’s’. De zelfrijdende auto’s komen eraan en zullen het aantal ongevallen fors doen afnemen. Maar wat betekent dat voor de verzekeraars? En wie is er bij een ongeval aansprakelijk?

Wilt u het gehele artikel lezen? Klik dan hier.

Op dit moment is de bestuurder van de auto volgens de Nederlandse en Europese wetgeving nog altijd verantwoordelijk voor het gedrag van de auto. “Maar er komt een kantelpunt”, zegt van Tienhoven, “waarbij het de vraag is welke invloed groter is: die van de bestuurder of de fabrikant? Wanneer een na schade herstelde auto een ongeval veroorzaakt als gevolg van een storing in het veiligheidssysteem, ben ik heel benieuwd wie de rechter daarvoor aansprakelijk gaat stellen. Daar zit het spanningsveld tussen verzekeraars en schadeherstellers: verzekeraars zijn er bij gebaat de auto tegen zo laag mogelijke kosten te laten hertellen, terwijl schadeherstellers ervoor moeten zorgen dat alles weer als voorheen werkt.”

 

FacebookGoogle+TwitterEmailLinkedInPinteresttumblr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>